Nu var det allt ett tag sen sist.

Ojoj, jag vet inte vad som hände men den här bloggen föll liksom i glömska. Jag sysslar en hel del med webdesign och har gjort en egen hemsida till mig själv och min "vanliga blogg" (mariellejensen.se) och av någon anledning har jag helt enkelt glömt av denna!

Hursomhelst, jag får väl göra ett sånt där långt inlägg om vad som har hänt sen sist..

Lego har bytt hem (svärmor) och kommit tillbaka igen, efter en mindre ja, kris här hemma. Men nu har han varit tillbaka i 1½ månad eller så och det är trevligt förstås.
Vi har börjat fundera på allvar över det här med framtiden, agility, kurser, tävlingar osv, men har fortfarande ett stort hinder mellan oss och den där drömmen. Lego och hans osäkerhet/förväntningar/iver eller vad det nu är i samband med andra hundar. Han har lugnat sig lite på vanliga promenader, men det är långt ifrån perfekt. Som minst gnyr han och vänder sig efter hundar vi möter. Detta får ju mig att känna mig smått otillräcklig, är det något jag gör fel? Ser han inte upp till mig? Beter jag mig osäkert? (Ja det gör jag, just av vana) Eller är han rädd, arg eller vill han bara leka?
Jag har fram tills för någon vecka sen inte haft någon som helst aning på hur jag ska lösa detta. ag har försökt med diverse olika tekniker men tröttnar alltid snabbt då de känns fåniga och på tok för komplicerade för att vara vettiga.

Nu har vi därför tagit ett stort steg och har börjat gå på allmänträning på en av Skövdes hundklubbar. Billingens BK för att vara exakt. De är väldigt trevliga där, naturen runt om är helt fantastisk och jag som är en liten skogsmulle i själen stromtrivs på klubbområdet. Vi har hittills varit där (bara) 2 gånger och har hållt oss till en gång i veckan. Men senast vi var där, fick jag ett "klartecken" av en av styrelsekvinnorna att jag såklart får vara där även när det inte är allmänträning = när det är kurser och så, bara vi inte är allt för mycket i vägen. Därför ska vi försöka åka dit minst 2 gånger i veckan framöver. Det enda kruxet är väl att det är en bit dit, 2 olika bussar och en kvarts promenad blir det ungefär, men jaja. Det får det vara värt. Ibland kan vi säkert samåka lite med Cecilia också eller så kan jag övertala Jacob (Husse) att skaffa bil haha.

Vad vi då ska göra när vi är där är mest att bara titta. Vi ska titta på andra hundar på avstånd och träna relativt enkla saker i början. Kontakt, sitt, ligg och lite smått och gott som inte kräver så mycket. Jag har ingen aning om hur lång tid det kan tänkas ta för honom att vänja sig vid andra hundar och för mig att slappna av mer. För ja, jag erkänner, jag är en stor bov i dramat, även om jag försöker vara neutral så är det klart att jag spänner mig av att bara tänka på att agera normalt haha. Så ja, det är träning för oss båda helt enkelt.

En av kvinnorna på klubben, en äldre dam med en supersöt Japansk spets frågade mig igår om jag vet varför Lego skäller så fasligt. Det kändes som en kuggfråga, som att hon var någon slags superguru och att jag inte skulle kunna svara rätt förrens "tiden är inne" ellre nåt haha. Jag sa att jag tror det beror på att han vill vara med och leka, träffa dem osv. För han blir absolut värst när hundarna springer, hoppar eller leker. Fast just den frågan har jag hakat upp mig på lite extra. Han kanske är underaktiverad? Det hade förstås inte förvånat mig. När vi åker dit så är det direkt efter skolan och då har han bara fått en fjuttig morgonrunda (jag är så satans seg på morgonen att jag aldrig hinner med nån långrunda innan skolan) och en nästan lika fjuttig på lunchen (hinner knappt hem och tillbaka till skolan på en timma så det är lite knivigt det där). För han är väl kanske lite mindre skällig överlag när han har haft ordentligt att göra? Jag vet inte.

Är det underaktiverad han är tänkte jag försöka lägga ner lite tid på att träna lite mer innan vi kommer till klubben iallafall. Inte så mycket kanske, för det finns inte riktigt tid då jag inte vill komma dit för sent, men lite i alla fall. Det ska jag tänka på.

Nu blev det här inlägget, som planerat, superlångt, men det är viktigt, för min egen del att fundera över hur det faktiskt går med allt det här och vad jag kan ändra på för att göra det bättre. Förvänta er mer och bättre uppdatering framöver då jag verkligen vill fixa det här och vara duktig på att dokumentera det hela.
Försöker alltid tänka på det Cecilia brukar säga till mig "Ingen annan än du bryr sig om att han skäller". Det är kanske sant och även om det är skämmigt att ha en tok-hund på hundklubben är det bättre att ha en tok-hund på en hundklubb än att ha en tok-hund och inte göra något åt det. Jag försöker faktiskt här. :)

Okej, hejdå haha.
(ps. Ja, jag har en ny kamera numera haha, kvalitén är lite bättre nu ;))



RSS 2.0